Laitoin tänään lounaaksi purkkilihakeittoa. Purkkiliha ei ollut mitään tavallista sika-nauta-säilykettä, vaan sain veljeltäni purkin säilöttyä hevosenlihaa. Keiton liemeksi laitoin Naudanlihakääryleistä jääneen kastikkeen ja kylläpä tulikin maukasta!
Jääkaappiin oli jäänyt kermaviilipurkki, jonka parasta ennen päiväys oli mennyt muutama päivä sitten, joten päätin tehdä Mansikka-kermaviili-piirakan. Taikinaan tuli kaurahiutaleitakin ja oli kyllä mukavan kuituisen oloinen pohja. Laskin piirakan ravintoarvotkin ja jos syö 1/8 osan siitä, niin yhdessä tuon kokoisessa palassa on kaloreita 258, proteiineja 5.7 g, hiilareita 40 g, rasvaa 8.2 g ja kuitua 1.8 g.
Laitan tähän vielä piirakan ohjeen:
MANSIKKA-KERMAVIILI-PIIRAKKA
Pohja:
50 g sulatettua margariinia
1 dl maitoa
1 muna
1 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl kaurahiutaleita
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
Päälle:
n. 4 dl mansikoita (voi laittaa myös ananasta tai muita marjoja)
1 prk kermaviiliä
3/4 dl sokeria
1 muna
1 tl vanilja sokeria
Sekoita sulatettu rasva, maito ja muna. Lisää sokeria ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Levitä taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle. Esipaista pohjaa 200 asteessa noin 10 min.
Sekoita täytteen aineet keskenään. Levitä puolikypsän piirakkapohjan päälle mansikat ja sitten päälle kermaviiliseos. Jatka paistamista 25 - 30 minuuttia.
2 kommenttia:
Onpas hyvännäköinen piirakka..minkä kokoiseen vuokaan teit?
Daphnion: Käyttämäni vuoan halkaisija on 25 cm.
Lähetä kommentti