lauantai 10. huhtikuuta 2010

Liikuntavapaapäivän ruokailuja

Tänään on liikuntavapaapäivä ja silloin on syytä syödä vähän kevyemmin, kun ei tule mitään kulutusta ja kun se peruskulutus on sen 1348 kaloria, niin siinä ei paljoa herkutteluille jäisi sijaa....

Laitoin tänään lounaaksi purkkilihakeittoa. Purkkiliha ei ollut mitään tavallista sika-nauta-säilykettä, vaan sain veljeltäni purkin säilöttyä hevosenlihaa. Keiton liemeksi laitoin Naudanlihakääryleistä jääneen kastikkeen ja kylläpä tulikin maukasta!

Jääkaappiin oli jäänyt kermaviilipurkki, jonka parasta ennen päiväys oli mennyt muutama päivä sitten, joten päätin tehdä Mansikka-kermaviili-piirakan. Taikinaan tuli kaurahiutaleitakin ja oli kyllä mukavan kuituisen oloinen pohja. Laskin piirakan ravintoarvotkin ja jos syö 1/8 osan siitä, niin yhdessä tuon kokoisessa palassa on kaloreita 258, proteiineja 5.7 g, hiilareita 40 g, rasvaa 8.2 g ja kuitua 1.8 g.

Laitan tähän vielä piirakan ohjeen:

MANSIKKA-KERMAVIILI-PIIRAKKA

Pohja:
50 g sulatettua margariinia
1 dl maitoa
1 muna
1 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl kaurahiutaleita
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta

Päälle:
n. 4 dl mansikoita (voi laittaa myös ananasta tai muita marjoja)
1 prk kermaviiliä
3/4 dl sokeria
1 muna
1 tl vanilja sokeria

Sekoita sulatettu rasva, maito ja muna. Lisää sokeria ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Levitä taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle. Esipaista pohjaa 200 asteessa noin 10 min.

Sekoita täytteen aineet keskenään. Levitä puolikypsän piirakkapohjan päälle mansikat ja sitten päälle kermaviiliseos. Jatka paistamista 25 - 30 minuuttia.

2 kommenttia:

Daphnion kirjoitti...

Onpas hyvännäköinen piirakka..minkä kokoiseen vuokaan teit?

Soile kirjoitti...

Daphnion: Käyttämäni vuoan halkaisija on 25 cm.