torstai 1. huhtikuuta 2010

Kehonkoostumusmittauksesta vielä

Katselin tuossa vielä tarkemmin sitä minun Kehonkoostumusmittaustulosta ja siinähän oli peruskalorinkulutuskin, joka oli 1348 kaloria! Ei ihme, että kun syö normaalisti, niin aina vähän lihoo:( Siis joku kunnon ateriahan on jo lähes 1000 kaloria! Liikunnalla tietenkin siihen saa jonkun verran lisää, mutta käytännössä tosi vähän tämän ikäinen ihminen saa syödä, jotta ei lihoisi....saati sitten jos yrittää muutaman kilon laihduttaa!!!

Olenkin pohtinut tätä keventämistä, että kumpi on parempi; syödä ihanasti herkkuja ja nauttia loppuelämästä, josta seurauksena vartalo pyöristyy ja pyöristyy;) Vai kieltäytyä herkuista ja pysyä salaattilinjalla ym. terveellisellä ruokavaliolla ja harrastaa lähes joka päivä kunnon annos liikuntaa, josta seurauksena pysyy hoikkana ja vaatteet näyttävät päällä kivemmalta, läskit ei pursua housun vyötäröstä, hmmh; siinäpä miettimistä ja ehkä kuitenkin se ulkoisesti hyvältä näyttäminen on pitemmän päälle palkitsevampaa ja onhan siitä lisänä hyvä terveys, hyvä kunto ja ennenkaikkea PAREMPI OLO! Sillä kyllähän se niin on, että kun syö paljon vääriä hiilareita on paljon huonompi olokin.

3 kommenttia:

Outi kirjoitti...

Vasta kun luin tämän juttusi, niin tajusin, että onhan minullakin kehonkoostumusanalyysissa mainittu perusaineenvaihdunta. Sen mukaan olisin niukasti normaalin puolella, mutta sitten taas se oikea perusaineenvaihdunnan testi näytti arvon ihan selvästi hitaan aineenvaihdunnan puolelle. Valaisevaa tietoa!

Soile kirjoitti...

Outi: Analyysi oli kyllä kaikin puolin mielenkiintoinen ja valaiseva:)

Pömppis kirjoitti...

Muistathan, että se perusaineenvaihdunta tarkoittaa sitä, minkä kulutata jos vaan makaat koko päivän sängysä. Eli kaikesta pienestä liikunnasta, huoneesta toiseen siirtymisesta yms. tulee helposti pari sataa kaloria lisää plus kaikki se mitä kertyy sitten kuntoliikunnasta. Uskon että sinullakin se päivän todellinen arvo lähentelee sitä kahtatuhatta.