torstai 17. kesäkuuta 2010

Ruohonleikkuuta ja Jutta-diettiä

Tänään oli taas niin mukavan aurinkoinen päivä...kyllä kesä on ihanaa aikaa ja ensimmäistä kertaa olen vieläkin dietillä tähän aikaan vuodesta! Yleensä siinä on käynyt niin, että toukokuun lopussa alkaa löysäily ja paino alkaa pikku hiljaa kesäherkkujen myötä nousta....mutta nyt ei käy niin! Tämä Jutta-dietti on kyllä tosi mukava! Ennenkaikkea juuri sen vuoksi, että vaikka kalorimäärä on pieni, niin silti ei tarvi kärsiä NÄLÄSTÄ!

Liikuntapuolella olis ollu lihaskuntoharjoittelupäivä, mutta teen sen huomenna. Tänään liikunnaksi tuli pelkästään puolen tunnin armoton ruohonleikkaus...hiki siinäkin tuli kun työntää leikkuria ripeää vauhtia pitkin nurmea...meillä ei ole sitä itsestään vedettävää; päältäajettava on kyllä, mutta mielummin käytän vähän jalkojakin kun leikkaan ruohon...hyötyliikuntaa ;) Tässä kuvassa on muuten lähes samanlainen ruohonleikkuri kuin meillä. Kuva on lainattu täältä.


Tänään tein ruoaksi aivan ihanaa uunilohta! Siihen tuli kyllä päälle pestoa ja tuorejuustoa, mutta kuten olen aikaisemmin sanonut, en ihan NIIN tarkkaan Jutta-diettiä noudata, ettenkö sallisi pieniä lisämausteita ruoanlaitossa. Eikös vain näytä herkulliselta; lohta, jonka päällä kerros Pirkka punaista pestoa, Pirkka ruohosipuli tuorejuustoa (10 % rasvaa), suolaa 2 tl, ruohosipulia, tilliä, punasipulia, tavallista sipulia ja tomaattia. Kääritään koko hässäkkä tiukkaan folioon ja uuniin; 200 astetta noin tunti:

Lisäkkeeksi tein Pirkka Kruunuvihanneksista Valion Kolmen Juuston kerman kanssa vihannesgratiinin. Helppo lisäke; sulattele kasvikset ensin mikrossa, heitä uunivuokaan, ripauta päälle vähän aromisuolaa ja huitase vielä yksi purkki Valion Kolme Juustoa -kerma päälle. Uunissa 225 astetta reilu puoli tunti ja eiku syömään :) Myös tätä herkkua sallin itselleni pienoisen annoksen, vaikkakin siinä tuota juustokermaa on.

Tämän päivän ruokailuista kertyi sitten yhteensä 1325 kaloria,
josta
proteiineja 128 g
hiilareita 85 g
rasvoja 54 g
kuituja 22 g

Ai että on nyt tällä dietillä nuo ravintoarvot kohdallaan :)

Muuten; oletteko muut huomannu, että tällä Jutta-dietillä on makeahimokin paljon pienempi? Olisko siihen syynä tuo reilu proteiinimäärä?

4 kommenttia:

Outi kirjoitti...

On kyllä herkullisen näköistä ruokaa. Kiitos vinkeistä. :)

Soile kirjoitti...

Anu: Niin se varmaan onkin! Tuloksia näyttää tulevan hienosti ja muutenkin olo on aivan ihana:) Enpä ole näin helppoa diettiä vielä kohdannut;)

Outi: Ja ennenkaikkea helppoja valmistaa! Kannattaa kokeilla:)

Taina kirjoitti...

Tuo kala on todella hyvän näköistä, täytyykin kokeilla nyt viikonloppuna.
Mielikuvitukseton kokki kiittää vinkistä!

Soile kirjoitti...

Taina: Ole hyvä vaan ja eikun kalan paistoon...minäkin söin sitä vielä tänäänkin tomaatin ja kurkun kanssa eli nyt on kaksi päivää peräkkäin syöty lohta...ehkä vähän jo liikaa;)