maanantai 27. lokakuuta 2014

Ei karise kilot...ei karise..

Eipä ole taas pitkäaikaan tullut tänne mitään riipustettua....eikä varmaan ole vaikea arvata miksi? Juuri siksi, että alkukesästä vartaloon jämähtäneet lisäkilot on ja pysyy. Pari kertaa on kävästy pikaisesti alle 60 kilon mutta pääasiassa paino on pysytellyt 61 kg:n tietämissä. Ahdistaa, ahdistaa, ahdistaa. Miten sitä on voinutkin kadottaa viimeisetkin itsekurin rippeet. Ruoka ja herkut ovat maistuneet vähän liiaksi. Silloin tällöin on viikko kaksi mennyt kurinalaisesti, kunnes herkut ovat taas houkutelleet repsahtamaan :(

Aloitin 28.9. kuitenkin jotakin mikä voisi johtaa pieneen painon pudotukseen pitkällä tähtäyksellä. Nimittäin silloin jätin sokerit ruokavaliosta kokonaan pois. Olen jopa korvannut normaalin ketsupin sokerittomalla versiolla. Tiesittekö muuten, että yhdessä ruokalusikallisessa ketsuppia on kokonainen teelusikallinen sokeria! Aikamoinen määrä! Hyvin on kuukausi mennyt ilman sokeria; eli ei makeisia ei leivonnaisia, ei mitään sokeripitosia. Olen myös vältellyt valkoisia jauhoja, mutta sen suhteen olen ollut hiukan armollisempi.

Sokerittoman ja vehnäjauhottoman ruokavalion leivonnaiseksi olen tehnyt korvikepiirakkaa ;)

Tämä on ihan hyvin ajanut asiansa ja osaltaan ehkäissyt sortumista makeisiin leivonnaisiin.

Nyt on taas kovasti koetettu noudattaa "Jouluksi kuntoon" -projektia; takana jo kolme lihaskuntotreeniä (ohjelmana Arnoldin kultainen kuusikko näin uudeksi aluksi ;)) ja aerobisena osuutena muutaman kilometrin kävelylenkkejä. Pakkohan tässä on jotain tehdä kun joulukin on tulossa ja sehän tuo joka vuosi muutaman lisäkilon vielä entiseen! Tänä jouluna se tietäisi sitä, että ennen vuoden loppua paino lähentelisi jo 65 kg:n lukemia, huh, huh!

Viime lauantaina puntari näytti kuukauden sokerittomasta kuurista huolimatta vielä 61,9 kg :( No ei se kyllä ole mikään ihme, sillä illalla tahtoo vilahtaa useampi leipäpalanen leikkeleineen suusta alas. Se leivän puputtaminen on nyt ehdottomasti saatava kuriin.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

No wau, sokeriton kuurihan kuulostaa hyvältä. Itse aloitin pari viikkoa sitten Kiloklubin ja ekan viikon jälkeen saldo -1kg ja toisen jälkeen +0.5kg ��. Siitä huolimatta ollut hyvä huomata kuinka pielessä oma syöminen on ollut. Välillä tuudittaudun liikaa siihen ajatukseen, että koska liikun kuitenkin melko paljon, niin voin syödä hyvällä omatunnolla ja valitettavasti se ei pidä paikkansa enää, ehkä nuorempana joo.

Satunnainen juoksija

Soile kirjoitti...

Yllättävän helppoakin on ollut totaalikieltäytyminen...tosin painoon se ei ole vieläkään vaikuttanut toivotulla tavalla :( No mutta olo on kyllä hyvä ja eiköhän se siitä ajan kanssa näyt puntarillakin :) Tosiaankin liikunnallahan on vain 20 %:n vaikutus vartaloon ja se loppu 80 % tulee juuri siitä mitä suuhunsa pistää.