sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Lenkille Innostava aurinko!

Aurinko on kyllä mieletön lenkkimotivaation luoja. Tuntuu, että on ihan pakko suunnata ulos kun tuo ihana valoilmiö kurkkaa ikkunasta.

Kävin tänään pitkästä pitkästä aikaa kunnon pitkän lenkin; 12 km. Ensin hölkkäsin kevyesti noin kolme kilometriä,sitten kävelin pari kilsaa ja taas kevyttä hölkkää kolme kilometriä ja loput neljä kilometriä kävelin. Loppukilometreillä hyppäsin tuon tuostakin tien vierustan pajupuskiiin ja poimin kotiin suloisia pajunkissoja. Meilläpäin niitä ei juurikaan ole tähän aikaan vielä ollut, useimmiten ei edes pääsiäisenä. Nyt pääsiäiseen on vielä lähes kuukausi aikaakin, joten taitaa pajunkissat olla jo ohikin kunnes pääsiäiseen päästään.

Auringonpaiste ja sulat tiet; voisiko parempaa kevätlenkkikeliä olla:)

Säännöllinen liikunta ja terveellinen ruokavalio auttaa kyllä pitämään sekä mielen että ruumiin virkeänä. Mietin monesti ihmisiä, jotka ovat masentuneita ja murehtivat ikäviä asioita kotisohvillaaan. Olen varma, että jos murehtimisen sijaan alkaisi huolehtimaan omasta hyvinvoinnistaan liikkumalla, niin henkinen sekä fyysinen hyvinvointi toisi positiivisuutta ja iloa elämään. Kävelylenkit ja voimistelu kotona kun eivät maksa mitään, joten rahastakaan ei voi olla kiiini. Painoja voi tehdä täyttämällä muovipulloja vedellä tai hiekalla. Sopivan muotoista kiveäkin voi käyttää painona;) Vain mielikuvitus on rajana kun miettii välineitä. Netissä on myös paljon voimisteluohjelmia ym. asiaa ravinnosta ja liikunnasta. Niinpä kaikki ylös ja ulos sieltä sohvilta ja pitämään omasta itsestään huolta. Kukaan muu ei meitä voi liikutttaa ja auttaa kuin me ITSE.

Ei kommentteja: