keskiviikko 26. tammikuuta 2011

Hillitön herkuttelu himo hillitty hiilareilla ;)

Tämä oli huono päivä;
Aamu alkoi vielä reippaasti kaurapuurolla, raejuustolla ja sokerittomalla mehukeitolla :)

Mutta sitten; tapahtumat puolen päivän jälkeen:
- Klo 13.30 Ikea-reissulla laskiaispulla 1 kpl
- Klo 15.30 Naapurissa kahvilla; raparperipiirakka reilu palanen vaniljakastikkeella
- Klo 18.00 Äidin ja isän luon pari isoa räiskälettä lakkahillolla

Tulipa menetettyä kontrolli ja tsemppi taas täysin....ei ole kyllä mitään uutta allekirjoittaneessa.

Vieläköhän sitä jotain hyvää kerkeäis tänään...

Huomenna palataan ruotuun, ainakin yritän ;)

lauantai 22. tammikuuta 2011

Ihania lumitöitä!

Tykkään hirmuisesti tehdä lumitöitä, ainakin vielä kun on kevyttä pakkaslunta ;) Tänäänkin tunnin syketreeni sujui kolan varressa mukavassa -14 asteen pakkassäässä. Hiki tuli pakkasesta huolimatta.

Siinä kymmenen aikaan aamulla alkoi taivaanrannalla näkyä pieni pilkahdus jo kevätauringostakin....kyllä; kevät alkaa olla jo tosi lähellä ja silloin myös lenkkeilyinto alkaa kasvamaan entisestään, hyvällä alulla ollaan!

perjantai 21. tammikuuta 2011

Puntarointia ja lenkkeilyä

Tänään sitten oli vaakapäivä ja kyllä oikeasti vähän huvittaa, kun samoissa lukemissa mennään kuin viime vuonna tähän aikaan:D
Siis joka vuosi tässä käy näin:
saan painon kevääksi alas, tänä vuonna se kesti jopa lokakuulle asti, kunnes sitten tulee se JOULUn aika ja kaikki hyvät sekä kuntoilun että terveellisen ruokavalion periaatteet unohtuu!

No onneksi nämä on asioita, jotka voi aina korjata :)

Tänään siis puntari näytti 58,9 kg.

Tänään oli myös lenkkeilypäivä; parin tunnin reipas kävelylenkki suoritettu!

keskiviikko 19. tammikuuta 2011

Viikko GoFatGo -haastetta takana

Nyt on sitten täysi viikko diettiä takana ja voi että on hyvä fiilis! Motiivit on tosi korkealla, eikä mitään mielihaluja ole ollut kiusaamassa!

Tänään oli liikuntasaralla vuorossa GoFatGo -kotitreeni; tein nyt eka kertaa kolme kierrosta ja kyllä siinä vain ihan kivasti tuntuu jotain tehneensä. Aikaa kolmen kierroksen tekemiseen meni kyllä vain noin 15 min, mutta toivotaan, että tässäkin tehoja riittää.

Kuukauden päästä voisi sitten alkaa taas harjoittelun kunnon painojen kanssa. Edetään nyt hitaasti ja hoppuilematta:)

tiistai 18. tammikuuta 2011

Kävelytreeni

Tänään kipaisin mukavassa neljän asteen pakkasessa kaupunkiin ja takaisin. Reipas tunnin lenkki siis. Isännän työmaalla kävin kääntymässä ja käytiin yhdessä päiväkahvilla. Maltoin olla ottamatta leivonnaisia, eikä oikeastaan ollut edes yhtään vaikeaa!

Muutenkin on jo viikko mennyt aika tiukasti diettiä noudattaen ja fiilis ja tsemppi on edelleen tosi hyvä. Tänään  tein pienen rohkean teonkin; ihan varovasti aamuisella kipaisin puntarillekkin ja paino oli enää 58.8 kg, joten eiköhän tässä hyvään suuntaan olla menossa:)

maanantai 17. tammikuuta 2011

Lumiset treenit

Tämän päivän aerobinen liikuntasuoritus on tehty; 1 ja puoli tuntia rankkaa lumen kärräystä! Meidän piha on sellainen, että autotalli on tontin perällä, joten aukaistavaa alaa on yli 100 m2, jotta saadaan auto katokseen ja toinen auto autotallin eteen.

Mukavahan noita lumitöitä on tehdä, kun vain lumelle on paikkoja. Korkeille valleille lumen kärrääminen saa sykkeet kohoamaan pilviin!

Ensi yöksi lupasi taas lisää lunta, joten taitaa huomenna olla samanlainen treeni edessä:)

sunnuntai 16. tammikuuta 2011

Viikon diettikuulumisia

Aivan loistavasti on kohta viikko jo mennyt kevyellä ruokavaliolla. Hyvä tsemppi on edelleen päällä, eikä ainakaan vielä ole edes tehnyt mieli herkutella. Kai sitä joulun aikaan sai kiintiön herkuista aika täyteen ;)

Tällä viikolla on pari päivää mennyt koulureissulla ja liikunta onkin ollut sitten vähän paitsiossa. Toki pari koulupäivää oli käytäntöpainotteista eli yksi päivä maalattiin seiniä ja toisena päivänä harjoiteltiin laatoitukseen liittyviä juttuja, joten jalkojen päällä on molempina päivän tullut oltua eli eiköhän se kävelystä käy;)

Tänään tein taas tuon kotitreenin, kaksi kierrosta vielä. Ensi viikolla voisi sitten tehdä jo kolme kierrosta.

Ruokapuoli on myös pysynyt koko ajan dietin sallimissa rajoissa. Koulussa söin kahtena päivänä Pirkka-tomaattipastaa tonnikalalla ja välipalat olivat mansikkarahkaa makeutusaineella makeutettuna.

Puntarille ajattelin astua vasta ensi perjantaina:)

perjantai 14. tammikuuta 2011

GoFatGo

Minäkin otin tuon Fitfarmin GoFatGo -haasteen vastaan ja kävin kirjautumassa mukaan. Onpahan niinku tsemppinä mukana seuraavat neljä viikkoa...jos edes sen ajan pysyis taas näissä päätöksissään;) Siellä voi vielä tämän viikon ajan ottaa haasteen vastaan, joten mikäli jotakuta kiinnostaa, niin mukaan vaan. Sieltä löytyy tosi hyvät ruoka- ja liikuntaohjelmat.

Mulla on nyt kolmas päivä menossa Jutan diettiä ja eilen tein tuon aikaisemmin postaamani kotitreeniohjelman. Tein sen läpi kaksi kertaa ja on muuten rintalihakset ja ojentajat kipeinä...eli on siinä jotain tehoa vaikkei olekaan painoja mukana. Ajattelin tällä kertaa aloitella lihaskunto-ohjelman vähän kevyempään tyyliin, ettei heti ole lihakset niin kipeinä, että homma jää siihen:)

Eilen käytiin Amarillossa tyttären ja hänen poikaystävänsä kanssa syömässä ja kyllä sitä pystyy näköjään dietin mukaan sielläkin syömään. Otimme tyttären kanssa pienet kanasalaati ja lisäkkeenä siihen uuniperuna. Mukanahan tuli majoneesikippo ja leipä sekä uuniperunan majoneesikastike. Raapaisin kastikkeet kiltisti pois ja jätin leivän syömättä...ananakset kyllä tuli sitten salaatin seasta syötyä, mutta ei se nyt liene niin vaarallista.

Eilen muuten tein aivan ihania jauhelihapihvejä: Kevyttä jauhelihaa paketti, sekaan vähän raejuustoa ja kaikkia mahdollisia pippureita ja paistoin siinä 5 g öljytilkassa ja oli hyvää! Mieskin kehui ;)

Nyt on kyllä taas aivan mieletön tsemppi päällä, toivottavasti myös kestää edes sen neljä viikkoa näin kurinalaisesti!

torstai 13. tammikuuta 2011

Kotitreeni

Laitan tämän Jutan lanseeraaman Kotitreenin tänne muistiin. Voi sitten tehdä vaikka tämän kun on reissussa, eikä ole painoja mukana.

Tehdään kiertoharjoitteluna 2-6 kierrosta. Kierrosten määrää nostetaan lihaskunnon parantuessa. Harjoitus tehdään 2-4 kertaa viikossa.

Palautus kierrosten välissä 1-3 min

- kyykky omalla painolla x 15
- etunojapunnerrus x 15
- penkkidippi x 10-15
- supermies x 10
- vatsarutistus x 10-15
- hoover 20-30 sek.



Muut liikkeet noista onkin ihan tuttuja, mutta Supermies-liikkeeseen piti hakea selitys googlettamalla:

Supermiehessä ollaan vatsallaan lattialla, kädet samassa suunnassa ylöspäin tai siis suoraan eteenpäin . nostetaan jalkoja ja hartioita samaan aikaan vähän ylöspäin.



keskiviikko 12. tammikuuta 2011

Juoksulenkki

No niin; loma on ohi ja paluu arkeen alkaa tosissaan....niin monennenko kerran ;) Mutta hyvä, että sitä aina kuitenkin havahtuu ajoissa eli ennen kuin se painoindeksi huitelee siellä yli 25.

Tänään on päivä menty Jutan ohjeiden mukaan ja käväsin illalla 5 km:n juoksulenkinkin. Tästä se taas alkaa, KKK=kuuliaisesti kohti kevättä ;)

maanantai 3. tammikuuta 2011

Kauhupuntarointi!

Ajattelin ensin, että en mene puntarille itseäni järkyttämään, kuin vasta kun olen pari viikkoa taas syönyt terveellisemmin ja liikkunut. Tänään kuitenkin tuli tunne, että onhan se nyt katsottava tämä vuoden alun paino ja arvatkaa mitä?

KÄÄK, se pari jouluviikkoa toi kuin toikin ne maagiset kaksi kiloa ja paino oli 59.5 kg!!!!!!!!!!!!! On sitä ihminen hullu; ensin panttaa hulluna lähes suurimman osan vuotta, sitten antaa kaiken mennä plörinäksi maaliviivoilla...aivankuin pitkän matkan juoksija lopettaisi juoksemisen sata metriä ennen maalia :(

No tästä on yksi tie; herkut pois ja liikuntahommat kunnolla kehiin...tosin ensin käyn siellä lomalla, mutta sielläkin nautitaan enimmäkseen hedelmistä, lämmöstä ja vichystä;)

lauantai 1. tammikuuta 2011

Uusi vuosi; samat kujeet ;)

Niinhän siinä kävi kuten aikaisimpinakin vuosina; loppuvuotta kohti liikunta hiipuu, herkut maistuu ja lihakset katoavat läskien tieltä :( Tänä vuonna kuitenkin pysyin jopa marraskuulle asti ihan normimitoissa. Nyt tuntuu, että kuukauden aikana on tullut sitten ne pari maagista lisäkiloa, joita nyt aletaan taas karistelemaan. Joka vuosi sama juttu! Varsinkin juustoja on tullut herkuteltua tosi paljon.



Nyt olis ollut niin kivaa pysytellä niissä kesämitoissa kun reissukin lähestyy, mutta ei voi mitään; heikko oli itsekuri ja vatsa pömpöttäen lähdetään ensi viikolla Kanarian aurinkoon. Sieltä kun palaan niin ruotuun paluu on ehdottomasti edessä!

Joulun ajan liikunnat oli tunnin kävelylenkki torstaina ja toinen tunnin kävelylenkki tänään...ei voi paljon liikunnoilla kehuskella.....