sunnuntai 11. joulukuuta 2011

Ankkakävelyä ;)

Huh, huh, kylläpä oli tehokas vuoden ensimmäinen kunnon punttitreeni :) Lihakset ovat olleet joka paikasta niin kipeät, että koko loppuviikon kävelykin on ollut ankkakävelyä muistuttavaa vaappumista :D Näköjään treeni oli tehokasta, vaikka painot treenatessa olivat vielä aika kevyttä lajia.

Tänään vasta on liikehdintä suht normaalia ja niinpä teinkin sitten aamutuimaan saman treenin uudestaan. Aion jälleen noudattaa Eija Holmalan ja Katri Mannisen oppeja kirjan; Sinä Onnistust TEHOKIINTEYTYS  mukaan. Siinä on tosi kiva kotitreeni-ohjelma. Kirjan treeniohjelmassa neljä ensimmäistä viikkoa tehdään yksiosaista ohjelmaa. Neljän viikon jälkeen ohjelma muuttuu kaksijakoiseksi. Kotona tarvikkeina riittää jumppapallo sekä eri vahvuiset käsipainot. Aluksi teen liikkeitä 3, 4, 5, 6 ja 7,5 kg:n painoilla. Pikku hiljaa sitten nostan vastuksia kehityksen mukaan. Sääntönähän on, että viimeiset nostot on jo tunnuttava raskailta, muuten ei saa aikaan näkyviä tuloksia ainakaan kovin nopeasti. Tämän kirjan avulla olen ennenkin onnistunut jossain määrin muokkaamaan vartaloani, toivottavasti saan sillä taas noita ikäviä löysiä edes jonkun verran eliminoitua ;) Varsinkin käsissä kunnon treeni näkyy aika nopeasti, kuten täältä näette kuvan vuoden 2010 treenaukseni aloitusviikoista.  Kivasti on käsivarsiin kaunista muotoa saatu jo vajaan parin kuukauden treenauksella aikaiseksi.  Kirjasta löytyy myös hyvät ohjeet ruokavalioonkin, sillä pelkällä liikunnalla ei saavuteta tuloksia. Ruokavaliolla on erittäin suuri osuus vartalon muokkauksessa.

Onneksi into liikkumiseen on jälleen palannut! Saa vaan taas nähdä kauanko se kestää.....mutta joka liikuntasuoritus on positiivinen asia :)

Ei kommentteja: