sunnuntai 6. maaliskuuta 2016

Painotaistelua :D

Oho; onpas taas vierähtänyt tovi edellisestä postauksesta! Elämä on jatkunut samalla tyylillä kuin aina ennenkin; alkuvuosi laihdutetaan, kesän kynnyksellä saatetaan olla hyvässä kunnossa, mutta sitten syksyllä taas paino on kohonnut ollen joulun jälkeen sietämättömissä lukemissa :D

Viime joulun jälkeen ei kuitenkaan nyt mitään niin katastrofaalista kuin toissa jouluna, mutta se viime toukokuussa saavutettu 55 kg on kuitenkin ollut vielä taas täysin unelmaa. Taistelu sen saavuttamiseksi jälleen kerran jatkuu :D

Syyskuusta 2015 lähtien olen kyllä kerrassaa kiitettävästi liikkunut; 2 lihaskuntotreeniä sekä 3-4 kolmen vartin kävelylenkkiä on joka viikko tunnollisesti suoritettu. Ruokavalio on kuitenkin heitellyt niin, että joskus muutama viikko on mennyt tyylillä "syön mitä huvittaa" ja sehän tietää sitä, että paino pysyttelee siinä 58 - 59 kg:n tuntumassa. Juuri ja juuri kuudenkymmenen yli olen koittanut olla enää päästämättä ja edes siinä olenkin onneksi onnistunut.

Mutta, mutta; se 55 kg olisi sellainen TOSI hyvän fiiliksen paino ja sitä kohti tietenkin taas on yritetty koko alkuvuosi mennä. Tosin tosi hitaasti....paitsi nyt tämä viikko muutti puntarilukemaa radikaalisti! Miten?... No kasvisruokavaliolla :)

Olen siis ollut viikon noin 1000 kalorin ruokavaliolla syöden kasviksia, juureksia, yrttejä ja marjoja. (tuorepuuroa, kasviskeittoja, uunijuureksia, smootheja jogurtin, mantelimaidon ja rahkan kera). Yllättävän hyvin on nälkäkin pysynyt loitolla, kun olen juonut tosi paljon vettä ja vihreää teetä siinä sivussa. Kahvinkin olen rajoittanut vain yhteen kuppiin päivässä.

Ja mitä olikaan kuuden päivän tulos tänään puntarilla; viime sunnuntaina vielä 59,9 kg ja tänä kauniina lauantaiaamuna vain 57,6 kg!! Tokihan se ei ole pelkkää laihtumista, mutta kivalta tuntui tuota lukemaa katsella :)

Nyt tuli sellainen startti ja tehotönäisy kohti sitä 55 kg:n unelmaa, joten tästä on hyvä jatkaa. Huhtikuun alussa on lähtö jenkkeihin, jolloin viimeistään pitäisi tuo lukema puntarissa näkyä ;)

Tein itselleni ensi viikoksi ruokalistan, jolloin on helpompi pysyä ruodussa kun on joku selkeä lista mitä noudattaa. Tällä mennään nyt toistaiseksi:

PÄIVÄN RUOKALISTA

AAMUPUURO raejuustolla ja marjoilla, 271 kaloria:
-          Kaurahiutale 40
-          Raejuusto 100 g
-          Marjoja 100 g
-          Omega 3 kapselit 2 kpl

VÄLIPALA,  noin 203 kaloria (kalorit laskettu omenalla)      
-          1 kpl hedelmä
-          20 g saksanpähkinöitä

PÄIVÄLLINEN,  broileri – tai lohikeitto raejuustolla, 291 kaloria (kalorit lasketu broilerilla, lohella 50 kaloria enemmän…)
-          Kana/lohikeitto tomaattimurskaan (keiton juureksia voi vaihdella ja voi myös tehdä uunijuureksina ja paistaa kanan tai lohen erikseen)
o    puoli purkkia tomaattimurskaa  + vettä
o   100 g kanaa tai kalaa
o   200 g kasvissuikaleita (pakaste tai tuoreita kasviksia suikaleina)
o   nautitaan 50 g raejuuston kera
VÄLIPALA, mustikkasmoothie, 470 kaloria
-          2 dl makeuttamatonta mantelimaitoa
-          100 g mustikkaa
-          1 pieni banaani
-          1 pieni avokado
-          20 g cocovit super mix

ILTAPALA 2, rahkaa marjoilla 152 kaloria
-          125 g rahkaa
-          100 g marjoja
-          0,5 rkl hunajaa

RAVINTOARVOT YHTEENSÄ:

Rasva
Hh
Kuitu
Sok.
Prot
Cal
48,05
139,64
30,0
57,91
77,30
1287

2 kommenttia:

Annukka kirjoitti...

Eikö ollutkin erikoista, että olo on tolla viikon kasvisruokavaliolla tosi kevyt ja hyvä, mutta ei silti yhtään heikko, vaikka kaloreita on vähän? Perustuu taas vissiin siihen, että kaikki mitä syödään, on oikeaa ravintoa. Saman verran jos pistelee ihan vaan tyhjiä kaloreita menemään, niin ei kyllä jaksa tehdä mitään.

Hieno homma, että toimi sulla(kin) noin hyvin :). Täältä tulee jatkotsemppiä niinkus tiedät :)

Soile kirjoitti...

Oli kyllä tosi ihmeellistä,kun niin keveillä eväillä pysyi näläntunne lähes täysin loitolla. Tästä on hyvä taas jatkaa. Kiitti tsempeistä :)