maanantai 21. syyskuuta 2015

Kesä ja painonvaihtelut

Niin se kesä lipui ohi ja painon kanssa on taisteltu eteenpäin kuin mummo lumessa :) Eihän se toukokuun lopussa saavutettu 55 kg mittarissa kovin kauaa pysynyt ;) Olen kuitenkin liikkunut sieltä Ph-dieetin alusta lähtien sen 3-6 kertaa viikossa. Liikunta on ollut kävelyä, juoksua ja rullaluistelua.

Paljon on hyvää sieltä dieetistä edelleen ruokavaliossa; aamun aloitan vedellä, johon on puristettu puolikkaan sitruunan mehun, sen jälkeen lenkille ja sitten lenkin jälkeen aamupalaksi vihersmoothie.

Paino on kuitenkin heitellyt tietysti, kun välistä olen syönyt enemmän ja sitten taas vähemmän. Tuntuu kyllä, että heti kun vähänkin lisää ruokavalioon leipää, juustoa tms. niin paino nousee sen pari kiloa. Siitä pidän kuitenkin huolen, ettei se enää yli 60 kg:n saa mennä! Nyt se on pysytellyt 57 - 59 kg:n tietämissä. Eilen vaaka näytti 58,8 kg ja sehän tarkoittaa taas sitä, että leivät ja juustot ym. ylimääräiset välipalat on jätettävä taas pois. Voi kun olisi niin paljon itsekuria, että painon saisi pysymään siellä 55 kg:n tietämissä. Se paino olisi sellainen täydellisen hyvän olon tuoja ;)

4 kommenttia:

Annukka kirjoitti...

Mua on alkanut jo vähän huolettaa, kun paino ei ole dieetin loppumisen jälkeen noussut käytännössä ollenkaan, vaikka olen syönyt ja juonut vähän mitä sattuu. On enimmillään aamuisin jotain 54,5 kg luokkaa ja joskus vähemmänkin. On jo alkanut mietityttää, että onko jotain vialla vai olisko se vaan niin, että siitä neljästä viikosta jäi kumminkin sen verran vähäisempi syöminen päälle, ettei annoskoko on nyt sellanen, jonka pystyn helposti kuluttamaan. Vaikka tuntuu, etten edes liiku.. Muuten kuin golfkentällä, jossa niitä kilsoja tietty tulee ihan huomaamatta ja kaloreitakin palaa, mutta en vaan osaa pitää sitä minään liikuntana, kun on vaan sellanen "harrastus" :)
Lihaksiahan mulla ei tällä hetkellä ole yhtään entiseen minääni verrattuna, joten tavotteena olis niitä lisäämällä saada vähä painoakin takasin. Voipi olla, että haaveeksi jää, koska pelkkä ajatus salille menosta ahdistaa..

Soile kirjoitti...

Voi kun olis mullakin pysynyt siellä ihanassa 55 kilossa! Mutta kun mulla on paheina se leipä ja joskus ne leivonnaisetkin. Karkkiöverit on kyllä jääneet onneksi ja muutenkin se sokerin käyttö on tosi paljon vähentynyt. Täytyy vaan yrittää hillitä tätä syömistä...toiveena olis viettää lokakuu tiukalla linjalla ja saada se 55 kg takas mittariin lokakuun loppuun mennessä ;)

Anonyymi kirjoitti...

Hei Soile!

Miten talvi on sinulla sujunut painonhallinnan suhteen?? Tavoittelit syksyllä 55 kg:n rajaa... pääsitkö siihen? : ). Samassa veneessä ollaan... Minulla se hyvän olon raja on 60 kg, mutta paino vain nousee 65 kg:oon. Eli syömisiä joutuu tarkkailemaan ja liikkua pitää. Vanhetessa asiat mutkistuu, kuten tämä painonhallintakin... Mulla 50 v synttärit lähestyy.Laitahan päivityksiä tänne toiseenkin blogiisi!!

T: Anne

Soile kirjoitti...

Hei Anne :) Pääsin kyllä toukokuussa siihen 55 kiloon, mutta ei se siinä kauaa pysynyt :( Loppuvuodesta paino alkoi taas kuutosella. Nyt se on 59 kg ja tammikuu alkoi tietysti taas samoissa merkeissä kuin joka vuosi :D Tavoitteena on TAAS se 55 kg...toivotaan, että saavutamme tavoitteemme eli tsemppiä sullekin.