sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Uusi vuosi; vanhat kujeet ;)

Niin se vuosiluku jälleen kerran vaihtui ja tietysti TAAS tämäkin uusi vuosi on aloitettu laihdutuksen parissa eli vanhat kujeet :D Kyllä sitä on vaan sellainen ikuinen laihduttaja; elämä menee sitä rataa, että ruotuun - repsahdus - ruotuun -repsahdus - ruotuun jne. Joskus repsahdukset ovat pitempiä joskus lyhempiä. Viime vuoden lopun repsahdus oli mulla kyllä sitten vuoden 2003 kaikista pisin ainakin liikunnan suhteen; se nimittäin loppui lähes tyystin heinäkuussa 2012. Kyllä sen hyvin huomaa taas vartalossaan :( Vuoden lopussa yritin sitten kovasti ainakin ruokavalion suhteen palata ruotuun ja loka- marraskuu menikin ilman makeisia. Joulukuun alussa käytiin reissussa ja niinhän siinä kävi, että repsahdin makeisiin 3.12. (aivankuin joku alkoholisti :D) Sen jälkeen tulikin sitten herkuteltua koko joulukuu aivankuin maailmanloppu olisi tulossa; no niinhän sitä povattiinkin ;) Eikä se viime vuoden joululahja-mekko ollut aattona päällä...ei, ei, en sitä edes yrittänyt kokeilla; vaan päälle valikoitui sellainen hyvin väljä neulemekko. Onneksi joulupukin polvet kuitenkin vielä kesti :D

Tällä viikolla eli 1.1. lähtien on taas kovasti yritetty noudattaa noin 1100 kalorin päiväsaldoa ja liikuntaakin lupasin itselleni harrastaa kuutena päivänä viikossa! Vain lauantai on liikuntavapaapäivä. Katsotaan nyt taas kauanko tämä tällä kertaa kestää...ennen sitä ensimmäistä repsahdusta. Puntarille en ole vielä tänä vuonna uskaltautunut; ei viitsi kokonaan masentaa vielä itseään. Ajattelin ensimmäisen tämän vuoden painon merkitä tänne viikon päästä lauantaina eli 12.1.

Tässäpä tämän viikon liikuntasaldo:

- tiistai: tunnin kävelylenkki (6 km)
- keskiviikko: punttitreeni
- torstai: tunnin kävelylenkki (6 km)
- perjantai: punttitreeni + tunnin kävelylenkki (6 km)
- lauantai: liikuntavapaa
- sunnuntai: kahden tunnin kävelylenkki (12 km)

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Vau, sinähän olet päässyt hyvään kuntoilutahtiin viime viikolla! Täällä myös kurinpalautus menossa herkkujen ja kuntoilun suhteen. Nyt uusi tiukka ohjelma edessä juoksun suhteen ja siinä sivussa pitäisi ryhdistäytyä syömisrintamalla. Mites sinun juoksut, vieläkö tähtäilet puolimarathonille tai muuhun? Itsellä taas keväälle tavoite puolikkaalla, joten nyt tarttee alkaa tekemään tosissaan töitä löhöilyn sijaan.

Tsemppiä kuntoiluun ja muutenki mukavaa alkanutta vuotta! Ja kiitos tästä blogista. Näitä on aina mukava lukea, niin tulee vähän lisätsemppiä omaankin kuntoiluun.

nim. Kevääksi juoksukuntoon

Annukka kirjoitti...

Heippa Soile :). Löysin tänne, kun ilahduttavasti huomasin, että tätä kautta oli käynyt pari lukijaa omassa blogissani. Se oli kiva ylläri :).

Katselin noita sun kiloja, ja nehän on ihan identtiset omieni kanssa. Ja ikäkin melkein täsmää ja varmaan pituuskin, joten tutulta kuulostaa kaikki.

Uskon, että oot itseni lailla törmännyt vähättelyyn kilojen karistuksen (tai tiivistyksen..)suhteen. Että mitä ihmettä oikein tuskailet, kun oot noin pieni muutenkin.. ?
Pieni juu, mutta kyllä sitä jokainen itse parhaiten tietää, milloin se oma hyvä olo on. Ja omiin vaatteisiinsakin sitä mielellään mahtuis ilman että kiristää..
Aina vaan hullummin tarttis tehdä töitä asian eteen sitä mukaa kun vuosia tulee lisää. Ärsyttävää, mutta minkäs teet ;)

Tsemppiä meille ja pahoittelut, kun tuli vähän ylipitkä kommentti..

Soile kirjoitti...

Kevääksi juoksukuntoon:
Juu, nyt on taas melko hyvä tsemppi päällä; sen verran ahdistaa nuo muutama lisäkilo, jotka kyllä pitää tässä kevään aikana taas karistaa!
Kyllähän se maratonin puolikas aina tuolla takaraivossa jyskyttää ja mieli tekis se joskus juosta. Nyt en ole vielä muuta kuin kävellyt, mutta ajattelin kyllä tässä kevään aikana taas juoksuohjelmaakin ruveta noudattamaan. Toivottavasti tämä tsemppi nyt pitää, joten kiitos paljon tsemppitoivotuksista ja samaa toivon sinnepäin:)

Annukka:
Olipa kiva kun kommentoit ja pitkät kommentithan ne parhaita on!

Meillä tosiaan näyttää olevan aika samat fiilikset tuon painon suhteen ja lähes samanpituisiakin ollaan, tosin sinä oot 4 cm pitempi:) Ja joo; tulee kommenttia jatkuvasti; "että mitä höpiset kun olet noin pieni" jne. Mutta tosiaan itse sitä parhaiten tietää sen hyvän olon painon ja vähintään sinne 57 kg:n pintaan pitäisi taas päästä. Tosiaankin se on vuosi vuodelta vaikeampaa:( Kiitti tsempistä!