keskiviikko 22. syyskuuta 2010

Auts; lihaksissa tuntuu....

Kylläpä tuntuu mukavasti joka lihaksessa eilinen lihaskuntoharjoittelu! Tämän kivun kyllä kestääkin hymyssä suin, kun tietää mistä se on tullut :)

Löysin eilen jonkun tallettamani kahden päivän lihaskuntoharjoitteluohjelman, jota alan nyt hieman muunneltuna noudattamaan 2-3 krt viikossa. Ohjelmassa oli 1-osassa 6 liikettä ja kakkososassa 8 liikettä. Muokkasin ohjelmaa niin, että kummassakin osiossa on vain 6 liikettä, jotta paremmin viitsisin ohjelmaa noudattaa. Parempi kuitenkin jotakin kuin ei mitään ;)

Ohjelmassa on seuraavat liikkeet:

1. JALKA- HAUIS- JA ALASELKÄPÄIVÄ:

Maastaveto kyykystä (12,12,12)
Vatsat Jumppapallolla (20,20,20)
Kyykky (12,12,12)
Hauikääntö käsipainoilla (12,12,12)
Maastaveto suorin jaloin (15,12,12)
Pystypunnerrus käsipainoilla (12,12,12)

2. RINTA- YLÄSELKÄ JA OJENTAJAPÄIVÄ

Penkkipunnerrus (12,12,12)
Yläselkä taljalla (12,12,12)
Kulmasoutu tangolla (12,12,12)
Vipunostot maaten (12,12,12)
Ranskalainen punnerrus (12,12,12)
Vipunostot sivuille (12,12,12)

Luulisin, että noilla liikkeillä saan ainakin jollakin tavalla harjoitettua lihaskuntoa....jos joku asiantuntija sattuu tämän lukemaan, niin olisin enemmän kuin kiitollinen jos kommentoisit mahdollisia puutteita ohjelmassani.

(kuva täältä)

3 kommenttia:

Outi kirjoitti...

Minä en ole ollenkaan asiantuntija, joten en liikkeitä kommentoi muuten kuin että pääsitpä heti hyvään lihaskuntoharjoittelun tahtiin! Hitsi, kun itsekin pyörittelin blogissa samaa aihetta ja hinku olisi jo kova painojen kanssa touhuamaan ja saamaan lihakset kipeiksi. :)

Miia kirjoitti...

Enpä minäkään asiantuntija, mutta kovasti nostan peukkuja ja olen sinusta ylpeä kun teet niitä harjoituksia! Mielestäni liiallinen toistojen laskeminen ja kellon katsominen tuossa touhussa latistaa tunnelman jo alkuunsa, eikä koko juttua huvita edes jatkaa.
En halua edes mitään ohjeita siitä, että mitä mikäkin lihasryhmä tarvitsee. Tietysti teen omat harjoitukseni niin monipuolisesti kuin mahdollista ja suunnilleen sen 3krt viikossa, mutta niin monta kertaa ja niin kauan kuin minäkin päivänä hyvältä tuntuu! :) Koska jokainen lihaksenrutistus on kuitenkin parempi kuin se olematon nolla :)

Soile kirjoitti...

Outi: Toivotaan, että into pysyy ja mukavahan se taas parin kuukauden tauon jälkeen on noiden painojenkin kanssa touhuta:)

Jellona: Näinhän se on, että fiiliksen mukaan on varmaan mukavampi mennä...mulla on kyllä joku ohjelma aina oltava jota noudatan, muuten en saa mitään aikaiseksi;)