torstai 29. joulukuuta 2011

Punttitreeni

Tänäänkään ei ole laiskoteltu vaan puntit nousivat kiivaaseen tahtiin :) Motivaatiot voimaharjoitteluunkin on onneksi taas palannut; sillä se on aika tärkeä osa liikuntaa. Pelkkä aerobinen ei vaan riitä jos haluaa vartalosta löysät pois ja sitähän minä taas kerran haluan ;)  Viikko vielä yksiosaista ohjelmaa ja sen jälkeen aloitetaan kaksiosainen tehokkaampi treeni.

Ruokavalioni oli joulukuun aivan hunningollla; söin vaikka mitä ja vaikka kuinka paljon...yleensä se joulukuu menee minulla aina näin. Nyt on pikkuhiljaa hiilareita taas vähennelty ja vuoden alusta viimeistään alkaa tiukkaakin tiukempi kontrolli syömisten suhteen!

keskiviikko 28. joulukuuta 2011

Pitkästä aikaa pitkällä lenkillä

No niin; nyt on joulu juhlittu herkutellen ja laiskotellen. On aika palata noudattamaan liikunnan ja terveellisen ruokavalion elämään.

Viikon löhöilyn innoittamana kävin tänään pitkän; 12 km:n kävelylenkin. Kolme kertaa lenkin aikana vähän hölkkäilinkin; ehkä noin kolmen kilometrin verran yhteensä. Muuten lenkki sujui reippaasti kävellen ja aikaa kului 1 tunti 50 minuuttia. Sää oli mitä mahtavin; -4 astetta pakkasta ja aivan tuuletonta ja kirkasta. Toden totta nautinnollinen lenkki ja ennenkaikkea se ihana olotila lenkin jälkeen!


Täysin samaa 12 km:n reittiä oli joku ihminen hölkkäillyt hauskoilla kengillä. Ensin katsoin, että joku on paljasjaloin juoksennellut...


....mutta kyllä siinä pohjassa oli sitten kantapään kohdalla sellaisia oikeita kengänpohjan kuvioitakin. 


sunnuntai 18. joulukuuta 2011

Puntin nostoa

Eilinen päivä oli liikuntavapaa ja tänään vuorossa oli taas punttitreeni. Yritin taas vähän lisätä painoja, niin että tosiaankin viimeiset toistot tuntuisivat jo vaativan vähän ponnistelujakin ;)  Pystypunnerrusta yritin 4 kg:n painoilla ja ensimmäinen 15 toiston sarja menikin ihan hyvin. Seuraava 12 toiston sarja ei enää mennyt kuin puoleen väliin ja niin vain piti palata niihin vaivaisiin 3 kg:n painoihin. 

Huomenna tehdään aerobista taas tapetoinnin muodossa.

perjantai 16. joulukuuta 2011

Torstain ja perjantain liikunnat

Tästä nyt tulee taas vaan tällainen liikuntapäiväkirja, mutta haluan laittaa muistiin johonkin mitä milloinkin teen ja tämä on oiva paikka sille :)

Eilen torstaina kävin tunnin kävelylenkin. Siinä saikin jalat melkoista treeniä kun sai jännittämällä edetä, ettei vain liukastuisi. Osat teistä oli tehty liukumattomaksi hiekalla ja se olikin ihan hyvä kävellä, mutta osissa oli käytetty liukuesteenä pientä kiveä, sillä ei ollut jään päällä mitään merkitystä. Onneksi niitä teitä oli kuitenkin vähemmän.

Tänään olen taas suorittanut aerobista liikunta tapetoimalla tuttavan luona kolme tuntia. Se saa riittää tämän päivän urheilusta :)

keskiviikko 14. joulukuuta 2011

Punttitreeni

Tänään oli aika taas nostella painoja. Pikkuisen jo lisäilin painojen määrää, että harjoittelulla olisi enemmän tehoa. Vieläkin tuntui moni liike vähän liian kevyeltä ja täytyykin ehkä joissakin liikkeissä lisätä kiloja ;) Enää yksi liike vaati veiläkin onnettomat 3 kg:n painot; nimittäin pystypunnerrus käsipainoilla. Ei uskoisi, että maaliskuussa 2010 tein liikkeen peräti 7,5 kg:n käsipainoilla! Eli kovasti on siitä ajasta taannuttu...niin siinä käy kun alkaa laiskottelemaan :(

Toivottavasti huomenna keli olisi jo vähän kuivempi, että pääsisi taas ulkoilulenkille. Ihmeellistä talvea pitelee kun tänäänkin mittari näytti 3 astetta plussan puolella.

tiistai 13. joulukuuta 2011

Lenkillä pakkassäässä

Eilen oli talven ensimmäinen kunnon pakkaskeli; -16 astetta näytti meillä mittari parhaimmillaan. Lenkille oli kuitenkin päästävä, joten ei muuta kuin toppahousut ja toppatakki niskaan ja menoksi :) Pakkaskelillä ulkoilu on aika pitkälle pukeutumiskysymys. Oikein mukavalta tuntui tunnin kävelylenkki pirteässä pakkassäässä.

Tänään on sitten vuorossa joko pieni ulkoilulenkki tai punttien nostelu; katsotaan kumpi innostaa enemmän :)

Edit:
Ei tullu ulkoilulenkkiä eikä punttien nostelua vaan liikuntasuoritus tuli tehtyä hyötyliikunnalla; tapetointiapuna 4 tuntia. Eiköhän se käy tämän päivän treenistä :)

sunnuntai 11. joulukuuta 2011

Ankkakävelyä ;)

Huh, huh, kylläpä oli tehokas vuoden ensimmäinen kunnon punttitreeni :) Lihakset ovat olleet joka paikasta niin kipeät, että koko loppuviikon kävelykin on ollut ankkakävelyä muistuttavaa vaappumista :D Näköjään treeni oli tehokasta, vaikka painot treenatessa olivat vielä aika kevyttä lajia.

Tänään vasta on liikehdintä suht normaalia ja niinpä teinkin sitten aamutuimaan saman treenin uudestaan. Aion jälleen noudattaa Eija Holmalan ja Katri Mannisen oppeja kirjan; Sinä Onnistust TEHOKIINTEYTYS  mukaan. Siinä on tosi kiva kotitreeni-ohjelma. Kirjan treeniohjelmassa neljä ensimmäistä viikkoa tehdään yksiosaista ohjelmaa. Neljän viikon jälkeen ohjelma muuttuu kaksijakoiseksi. Kotona tarvikkeina riittää jumppapallo sekä eri vahvuiset käsipainot. Aluksi teen liikkeitä 3, 4, 5, 6 ja 7,5 kg:n painoilla. Pikku hiljaa sitten nostan vastuksia kehityksen mukaan. Sääntönähän on, että viimeiset nostot on jo tunnuttava raskailta, muuten ei saa aikaan näkyviä tuloksia ainakaan kovin nopeasti. Tämän kirjan avulla olen ennenkin onnistunut jossain määrin muokkaamaan vartaloani, toivottavasti saan sillä taas noita ikäviä löysiä edes jonkun verran eliminoitua ;) Varsinkin käsissä kunnon treeni näkyy aika nopeasti, kuten täältä näette kuvan vuoden 2010 treenaukseni aloitusviikoista.  Kivasti on käsivarsiin kaunista muotoa saatu jo vajaan parin kuukauden treenauksella aikaiseksi.  Kirjasta löytyy myös hyvät ohjeet ruokavalioonkin, sillä pelkällä liikunnalla ei saavuteta tuloksia. Ruokavaliolla on erittäin suuri osuus vartalon muokkauksessa.

Onneksi into liikkumiseen on jälleen palannut! Saa vaan taas nähdä kauanko se kestää.....mutta joka liikuntasuoritus on positiivinen asia :)

torstai 8. joulukuuta 2011

Punttitreeniä

No nyt alkaa olla jo hyvällä mallilla uusi kuntoiluinto; tein kuin teinkin kunnon punttitreenin tänään. En edes löytänyt merkintää, koska viimeksi olen painojen kanssa heilunut. Taitaa moisesta reippaudesta olla kulunut yli vuosi! Muutaman kerran olen GoFatGo:n kotitreenin tehnyt tänä vuonna, mutta ei niitäkään montaa kertaa ole päässyt tilastoimaan.

Käytin näin uudessa alussa keveitä painoja, 4 kg:n käsipainot oli aika jees, tosin maastavedossa rohkenin ottaa 6 kg:n painot käteen. Tästä se taas tuhannennen kerran lähtee ;)

Huomenna ajattelin taas käydä ulkoilemassa eli yhdistettyä kävely-hölkkä -lenkkiä suunnittelmissa.

keskiviikko 7. joulukuuta 2011

Pitkästä aikaa lenkillä :)

Nyt tuli mitta täyteen ja tänään loppui yli kuukauden kestänyt liikkumattomuus. Yksi ainoa kävelylenkki ajalla 1.11. - 7.12.2011 :(  Varmaan pisin aika moneen vuoteen kun tällä tavalla heitän lenkkarit naulaan.
Tänään sain vihdoinkin itseäni niskasta kiinni ja käväisin tunnin hölkkä-kävelylenkin. Puoli tuntia kävelyä ja puoli tuntia hölkkää ihanan talvisessa -5 asteen pakkassäässä. Pari päivää sitten satanut lumi näytti siltä kuin se olisi jo pitempäänkin peittänyt maata.

Nyt on tosi hyvä mieli. Liikkumattomuus on niin tärkeä henkinenkin tekijä, joka vaikuttaa suunnattomasti mielialaan. Huomenna ajattelin aloittaa myös painoharjoittelun eli tähän loppui laiskottelu!

torstai 1. joulukuuta 2011

Kuulumisia

Ajattelin muutaman rivin pistää kuulumisia tänne. Mitään liikunnallista hyvää kerrottavaa ei valitettavasti ole. Yksi aina puolen tunnin kävelylenkki on tehty viimeisen postauksen jälkeen :( Joulukuu taitaa vielä mennä yhtä laiskasti, sillä urheiluintoa ei vaan nyt löydy. Varmaan nuo kelit ulkonakin ovat osasyynä tähän totaaliseen liikkumattomuuteen.

Karkkilakossa päätin kuitenkin marraskuun olla ja se piti. Tänään onkin sitten maiskuteltu suklaata ja lakritisia ;)

Paino on pysytellyt kokolailla tuossa 58 - 59 kg:n huitteissa. Tänään aamulla puntari näytti 58,4 kg. Onneksi se on kuitenkin jollakin tavalla pysynyt kurissa ;)