perjantai 30. huhtikuuta 2010

Viikon paino ja kyllä; jojoilee, jojoilee....


Taas on viikko vierähtänyt ja on punnituksen aika. Jälleen humpsahdettiin puoli kiloa ylöspäin edellisestä viikosta...kummallista, eihän se tämän pitänyt olla tarkoitus,vaan toisinpäin; aina puoli kiloa alas! Suunta ei ole tavoitteen mukainen ja nyt on kyllä jo tehtävä jotain tälle jojoilulle. Tässä ollaan nyt kaksi kuukautta oltu tässä 56 - 57 painossa; milloin vähän enempi ja milloin vähän vähempi.

Nyt yritän (tiedän; moneskohan lupaus...) todella ottaa loppukirin ja saada vähän alempia lukemia aikaan tuohon puntarille. Toukokuun lopussa lähdetään ystävän kanssa reissuun ja silloin tahtoisin kyllä, että paino edes alkaisi numeroilla 54....saa nähdä onko tätä itsekuria vielä sen verran jäljellä. Keinothan kyllä tiedetään; syödään vähemmän ja liikutaan enemmän; TEORIASSA tosi helppoa ;) Käytännössä ei niinkään helppoa, mutta kyse on vain itsekurista....toivotaan, että sitä nyt edes yhden kerran löytyisi tarpeeksi :) Ensimmäinen kova itsekurin koetus on tietysti jo tänään; VAPPUAATTONA...heh; ei mikään hyvä päivä tehdä hyviä päätöksiä ;)

Hauskaa Vappua!

torstai 29. huhtikuuta 2010

Vaikea päivä....

Tänään on oikeastaan eka kertaa koko projektin aikana tullut aivan totaalinen motivaation puutostauti:( Syyn kyllä tiedänkin; otin nimittäin puntarilla käynnissä varaslähdön huomista punnituspäivää valmistellen ja puntarin lukema oli kaikkea muuta kuin odotin....nousua, nousua! Aivan ihme juttu, koska mielestäni olen niin pysynyt kurissa tämän viikon, mutta mitä paino tekee; vain nousee! Tässä sitä nyt pyöritään siinä 56-57 niinkuin aina ennenkin; ne viimeiset 3-4 kg eivät vaan tunnu millään keinolla lähtevän. Tuntuu, että mikään ei auta:(  Karkkiakin tekee koko ajan mieli ja jo muutamassa makeisessa on monta sataa kaloria!

Oi ja voi, mistä saisi taas voimia jatkaa tätä kituuttamista?

keskiviikko 28. huhtikuuta 2010

Pyöräilyä, pyöräilyä....


Tänäänkin on päivän liikuntaosio suoritettu pyöräilyn merkeissä. Aamupäivällä paistoi aurinko tosi komeasti, joten teinkin taas pitkän lenkin; noin 20 km. Lenkki kesti kokonaisuudessaan 2,5 tuntia, koska polkaisin loppulenkistä kohti keskustaa ja kävin parissa kalusteliikkeessä vähän vilkuilemassa puutarhakalustetarjontaa:)

Sykemittari oli mukana ja näytti seuraavia lukemia lenkin jälkeen:
- kulutettu aika 2 h 33 min
- kalorikulutus 652 kaloria
- keskisyke 123

tiistai 27. huhtikuuta 2010

Yes; lihaskuntotreenikin tuli tehtyä kuitenkin :)

Sain kuin sainkin itseni tönäistyä tuonne painojen ääreen ja tämän päivän suunniteltu lihaskuntotreeni tuli kuin tulikin tehtyä :) Näin se mieli muuttuu tunnin välein ja motivaatiota jostain löytyikin.

Sykemittarin lukemat treenin jälkeen:
- kulutettu aika 28 min.
- kalorikulutus 164 kaloria
- keskisyke 137

Vaihdoin muuten ohjelman nro 2 askelkyykyn tavalliseen kyykkyyn; eli nostin tankopainon olalle (painoa noin 25 kg yhteensä) ja kyykkäsin 3x12 toistoa.

Jälleen polkypyöräilyä

Tänään olisi ollut jo aika tehdä lihaskuntotreeni, mutta niin se vaan taisi taas jäädä:(  Se on kyllä niin, että jos en sitä heti aamusta saa tehtyä, niin helposti se jää väliin. Viiden aikaan iltapäivällä sää näytti niin aurinkoiselta ja houkuttelevalta, että hyppäsin polkypyörän päälle ja tein noin 19 km:n pyöräilylenkin. Onhan se sekin jotain ;)

Nyt kyllä alkaa tuo lihaskuntotreenien teko oleen sen verran takkusta, että saa nähdä saanko huomennakaan itseäni kammettua tuonne painojen ääreen. Tosin kun sitä nyt on säännöllisesti tehnyt, niin lopettaminen näkyy kyllä heti lihaksissa; sen olen ennenkin huomannut. Eli kaikki työ mitä on muutaman kuukauden ajan tehnyt menisi ikäänkuin hukkaan jos treenejä ei jatkaisi.....kyllä niitä on jatkettava....mutta huomenna....huominen on hyvä päivä ;)

maanantai 26. huhtikuuta 2010

Pyörälenkki 25 km

Tänään olisi ollut lihaskuntotreenipäivä, mutta tein kuitenkin pitkän pyöräilylenkin, koska eilinen viikon pitkä lenkki jäi tekemättä. Sää oli tuuleton mutta kolea, lämpimällä vaatetuksella kuitenkin tarkeni mukavasti.  Pyöräilin noin 25 kilometrin lenkin.

Sykemittarin lukemat lenkin jälkeen:
- kulutettu aika 1 h 33 min
- kalorikulutus 578 kaloria
- keskisyke 141

Sunnuntaileivontaa ja laiskottelua

Launtaina vietimme tyttöjen iltaa, joka sitten jatkui pikkutunneille asti ja verotti hiukan sunnuntain vireyttä;) Mitään huonoa oloa ei ollut, mutta väsymys aina vaivaa kun menee illanvietto myöhäseen...
Liikunta jäi suorittamatta ja ruokailut merkkaamatta. Mihinkään suurempaan mässäilyyn en kyllä sortunut, mitä nyt vähän suklaata ja pari Cupcakea; eka kertaa elämässä niitä taitelin;) Vieraitakin kävi ja puolet päivästä kului heidän kanssaan; kahviteltiin ja käytiin Ikeassa :)

lauantai 24. huhtikuuta 2010

Päivän liikunnat suoritettu

Eilen tuli pidettyä vapaapäivä liikunnasta, joten tänään sitten tein viikon kolmannen lihaskunto-osuuden. Olin sen verran innokkaana, että tein pitemmät juoksumattokävelyt ennen ja jälkeen treenin eli 25 minuuttia ennen ja 20 minuuttia jälkeen. Aika kuluu juoksumatolla mukavasti kun selailee samalla vanhoja lehtiä, jotka tuntuvat taas kuin uusilta;)

Sykemittari kertoi taas sitten faktaa treenin tehokkuudesta. Mielenkiintoista on, että joskus kun lämmittelen juoksumatolla samalla nopeudella ja samalla kaltevuudella, niin toisinaan syke pysyy siellä 120-130 tienoilla ja toisinaan se on koko ajan 140-150 tienoilla, mistähän se johtuu?

Sykemittarin lukemat tänään treenin jälkeen olivat seuraavat:
-kulutettu aika 1h 15 min
-kalorikulutus 525
-keskisyke 151

perjantai 23. huhtikuuta 2010

Viikon paino

Oi ja voi; tässä lähes samassa painossa sitä jumitellaan ja nyt taas +200 g!
On se sitten vaikeaa, ei voi muuta sanoa:(
Tälläkään viikolla en ole kuin kerran mielestäni syönyt yli kulutuksen, mutta voihan se olla, että olen laskenut noita ravintola-syömisiä väärin...niitä kun on vähän vaikea arvioida ja kai sitä tulee sitten mielummin vähän alakanttiin niitä laitettua ;)
Niin ja voihan se olla tuo painomuutos SUURTA lihasten kasvua, heh heh :D

ps. mihinkähän minä olen tuon pottuvarpaan tökänny, kun se vaan viikko viikolta tulee mustemmaksi ;)

torstai 22. huhtikuuta 2010

Lihaskuntotreeni

Aamusta heti pinkaisin yläkerran "kuntosaliini" ja tein lihaskuntotreenin, joka ohjelmani mukaan olisi pitänyt tehdä jo eilen, mutta jotenkin eilen oli lihakset jumissa, että tein sitten vain sen pyöräilylenkin. 

Arvatkaa mistä liikkeestä pidän vähiten; juuri tästä, ASKELKYYKYSTÄ! Nyt minulla on molemmissa käsissä 10 kg:n painot sitä tehdessäni ja ai että jalat tärisee mukavasti viimeisillä toistoilla ;) Teen liikkeen kyllä kuvasta poiketen niin, että en välillä laita jalkoja takaisin rinnakkain vaan nousen ja laskeudun tuossa kuvan 2 asennossa.


Ennen treeniä kävelin 10 minuuttia juoksumatolla sekä myös treenin jälkeen ja tällä kertaa jopa venyttelinkin treenin jälkeen pienet 30 sek. venytykset joka lihakselle.

Sykemittarin lukemat treenin jälkeen:
- kulutettu aika 55 min.
- kalorikulutus 340
- keskisyke 141

Illalla kävin vielä 10 km:n pyöräilylenkin:)

keskiviikko 21. huhtikuuta 2010

Pyöräilykausi aloitettu

Tänään on sitten pyöräilykausi aloitettu. Ihanassa auringonpaisteessa ja kunnon polkupyörällä taittui noin 20 kilometriä reilussa tunnissa :) Mukava kun saa taas vähän uusia lajeja näihin päivittäisiin liikuntajuttuihin. Vielä kun nuo tiet puhdistettais ja pääsis luisteleen, niin sitten ei ole liikuntalajeista pulaa :)

Sykemittari näytti pyöräilyn päättyessä seuraavia lukemia:

kulunut aika 1 h 15 min.
kalorikulutus 440 
keskisyke 137


tiistai 20. huhtikuuta 2010

Siivoushommia liikuntamuotona

Tänään olisi ohjelmassa ollut juoksulenkki, mutta kyllä jäi juoksut juoksematta:( Olen nimittäin pessyt kolme tuntia ikkunoita ja luutunnut kaksi tuntia lattioita, enkä edes omassa kodissa vaan mieheni tekemässä remppakohteessa, joka valmistui ja tarvitsi siivoojaa. Eli tämän päivän liikuntasuoritus typistyi siihen, mutta hyvää liikuntaahan se on sekin, kun varsinkin ikkunoita pestessä hyppäät tikkaille ja taas luutua hakemaan ja taas takaisin tikkaille:)

Ruokapuolesta en ole taas muutamaan päivään kirjoitellut, koska on syöty vähän milloin mitäkin;) Kalorit olen kyllä koettanut pitää 300 - 500 kalorin vajeessa, joten toivotaan, että tuloksia taas perjantaina näkyisi;)

maanantai 19. huhtikuuta 2010

Hierontaa ja lihaskuntoharjoittelua

Tänään haettiin ystävättäreni luo hieroja, joka hieroi meidän molempien niskahartia-seudun. Tuntuipa uskomattoman hyvältä...täytyisi kyllä useammin käyttää tätäkin ihmiselle mahdollista palvelua;)

Liikuntaohjelmassa oli tänään vuorossa lihaskuntoharjoittelu, jonka ehdin tekemään vasta illalla. En kyllä tiedä onko hyväksi samana päivänä kun on aamulla hierottu, niin illalla tehdä punttitreeniä, mutta tein kuitenkin kun en nyt haluaisi tästä ohjelmastani poiketa. Tein ohjelmani kuitenkin ilman lämmittelyjä ja jäähdyttelyjä.

Sykemittarin lukemat treenin jälkeen:
- kulutettu aika 25 minuuttia
- kalorikulutus 130
- keskisyke 128

sunnuntai 18. huhtikuuta 2010

Pitkällä lenkillä

Saihan sitä vihdoinkin itseään niskasta kiinni ja lähdettyä liikuntaohjelmani mukaiselle sunnuntailenkille. On se vain kumma, että kun käy jossain reissussa, niin suunnitelmien mukaiseen liikuntaohjelmaan takaisin paluu on niin pirskatin vaikeaa. Juuri kun viime viikolla päätin, että sitä lihaskuntoakin pitäisi se kolme kertaa viikossa tehdä, niin miten kävi; tälläviikolla se on tehty ainoastaan kerran:(

fEilen tuli tasan kolme kuukautta siitä kun aloitin tämän blogin. Lupasin silloin alussa seuraavia kuvia kolmen kuukauden kuluttua. En kuitenkaan saanut ainakaan vielä tänään aikaiseksi ottaa kuvia ja onkohan niissä nyt juuri mitään muutostakaan, kun vain kolmisen kiloa olen saanut karistettua;) Katsotaan tässä vaikka viikon parin päästä josko sitten vähän kuvailisin;)

lauantai 17. huhtikuuta 2010

Viikonlopun elämää

Nyt on ollut tosi laiska olo, enkä tosiaankaan ole tehnyt vielä reissun jälkeen minkäänlaista urheilusuoritusta :( Täytyy yrittää huomenna käydä ainakin lenkillä, jottei aivan totuus unohtuisi.

Eilen käytiin jopa juhlimassakin ja yöpizzalla; oli hyvää :) Ajattelin tämän viikonlopun ottaa rennosti ja taas maanantaina sitten ruotuun. Tästä tuli nyt sitten vähän huonompi viikko ;)

perjantai 16. huhtikuuta 2010

Paino laski sittenkin :)

Ihmeiden aika ei ole ohi, sillä kyllä tämän aamuinen puntarilukema ei jälleen ollut odotettu! Tällä kertaa odotukset pettivät kuitenkin erittäin myönteisesti; nimittäin paino oli kuin olikin laskenut viikon aikana :)

Toki en ole mitenkään varsinaisesti viikon aikana mässäillyt, mutta olen kuitenkin syönyt mielestäni lähes kulutuksen verran eli tällaiset kalorimäärät ja liikunnat per päivä viime viikolla:

Perjantai: 1407 kaloria, liikunta PUNTTITREENI 25 min.
Launtai: 1476 kaloria, ei liikuntaa
Sunnuntai: 1374 kaloria, liikunta KÄVELYLENKKI 1 h 48 min.
Maanantai: 1528 kaloria, liikunta PUNTTITREENI JA JUOKSUMATTO 58 min.
Tiistai: 1391 kaloria, liikunta HÖLKKÄLENKKI 1 h 10 min
Keskiviikko: 1920 kaloria, ei liikuntaa paitsi mitä nyt parin tunnin shoppailukävely
Torstai: 1346 kaloria, liikunta TOSI RAUHALLINEN KÄVELYLENKKI 1 h


torstai 15. huhtikuuta 2010

Kotona taas

Nyt on parin päivän reissu takana ja kyllähän siinä niin kävi taas, että on syöty enemmän kuin kulutettu ja liikunta on jäänyt hiljaisille shoppailukävelytasoille. Tänään olisi pitänyt tehdä lihaskuntotreeni, mutta arvatenkin se jäi tekemättä kun olin kotona vasta illalla kahdeksan aikaan ja en sitten millään jaksanut/viitsinyt vaivautua :(

Huomenna on punnituspäiväkin ja voin vakuuttaa, että paino on taas nousussa. Mutta, mutta; vielä on aikaa ja tahtoa ja onhan sitä joskus nautittavakin tästä elämästä ;)

keskiviikko 14. huhtikuuta 2010

Päivän liikunta Hullujen Päivien merkeissä :)

Tänään ei sitten muuta liikuntaa tullut kuin parin tunnin "kävelylenkki" Hulluilla Päivillä :)
Tätä takkia lähdin metsästämään ja menin heti aamusta kahdeksan jälkeen ja kuinkas ollakkaan; takkien myyntipiste loisti tyhjyyttä jo klo 8.30 ja koukussa roikkui lappu "MYYTY". Kunnes juuri parahiksi paikalle pyörähti lady, jolla oli käsivarsillaan sekä musta, että beige trenssi ja hän huomasi etsivän katseeni ja sanoi, että "tästä saat mustan 38 numeron". Hänellä oli ollut sovituskopissa molemmat värit ja hän päätti valita beigen. Minä taas mielummin otin juuri mustan. Ensin vähän epäilin, että 38 numeroinen takki on minulle kyllä liian iso, mutta lähdin sovittamaan. Sovittaessani takkia katselin numeroa tarkemmin ja sehän olikin Italian koossa 38 ja EU-koossa 34 ja täysin sopiva minulle, joten mukaanhan se lähti:) Ihana kevät-trenssi!


Sykemittaria ei tällä  "lenkillä" ollut mukana, joten lukuja täytyy vaan arvioida, aika hidastahan se liikehdintä siellä aivan mielettömässä ihmispaljoudessa oli;)

tiistai 13. huhtikuuta 2010

Hölkkälenkillä

Tänään oli mukavan tuntuinen hölkkälenkki; askel tuntui kevyeltä eikä polvikaan vihoitellut. Niinpä sain koko 9 km taitettua hölkäten, ilman kävelyosuuksia:) Syke huiteli enimmäkseen 160 tienoilla, mutta käväisi välillä 170 hujakoillakin.

Sykemittarin lukemat hölkän jälkeen:
- kulutettu aika 1 h 10 min
- kalorikulutus 507
- keskisyke 157

Olen nyt päättänyt YRITTÄÄ noudattaa seuraavanlaista viikko-ohjelmaa:

MA- lihaskuntotreeni
TI- hölkkälenkki 9 km
KE - lihaskuntotreeni
TO - kävelylenkki 10 km
PE - lihaskuntotreeni
LA- vapaa
SU - kävelylenkki 12 km

Viime viikolla se sujuikin aivan ohjelman mukaan, mutta tänään lähden taas parin päivän reissuun, joten huomisen lihaskuntotreeni ainakin siirtyy torstaihin. Täytyy katsoa josko huomenna sitten kävelylenkin tekisi toisissa maisemissa:)

maanantai 12. huhtikuuta 2010

Projektiviikon nro 12 liikunnat

Projektiani on nyt kestänyt 12 viikkoa, joten tässäpä listattuna kahdennentoista viikon liikunnat:

MA- lihaskuntotreeni + juoksumatolla kävely - 58 min.
TI - juoksulenkki - 1 h 5 min.
KE - lihaskuntotreeni + juoksumatolla kävely - 1 h.
TO - sauvakävelylenkki - 1 h 20 min.
PE - lihaskuntotreeni - 25 min.
LA -
SU- kävelylenkki - 1 h 48 min.

Päivän syöpöttelyt

Tänään tein lounaaksi Lohipastaa. Tosi nopea ja helppo valmistaa: Keitetään vaan 250 g nauhapastaa (keittoaika noin 4-5 min.) ja vesi pois ja huuhdellaan pastat lävikössä. Takaisin kattilaan ja lisätään Valion kolmen juuston kermaa 1 prk ja kylmäsavulohta 300 g palasina. Mausteeksi vähän mustapippurirouhetta ja eikun syömään:)

Yllämainituilla määrillä Lohipastan ravintoarvot koko erälle ovat seuraavat:
kaloreita 1779, proteiinia 95,5 g, hiilareita 197 g, rasvaa 68 g.

Tässäpä sitten koko päivän ruokailut:

AAMUPALA: ruisleipä, juusto, korppukinkku, manteli 10 g
TREENIN JÄLKEEN: whey-proteiinijauheesta veteen sekoitettu juoma
LOUNAS: Lohipasta
VÄLIPALA: rinkeli, mansikkajogurtti
ILTAPALA: appelsiini, puolikas ruisleipäviipale, mätitahna

KALOREITA YHTEENSÄ 1528,
josta
proteiineja 100 g
hiilareita 167 g
rasvoja 49 g
kuituja 10 g

KALORILASKURIN OMALTA SIVULTA NÄPÄTTY:

Päivän proteiinien, hiilareiden ja rasvojen TAVOITE-jakauma:



Päivän  proteiinien, hiilareiden ja rasvojen TOTEUTUNUT-jakauma:



Lihaskunto-ohjelma suoritettu tältä päivältä

Tässä sitä on käsivarsitavoitetta :) Teresa de Rita-Cavlekin tyylinäyte Elixirin sivuilta lainattuna.

kuva lainattu täältä. Sieltä löytyi myös kivoja treenivinkkejä, tosin videot avautuvat vain rekisteröityneille palvelusta maksaneille asiakkaille.

Minun lihaskuntotreenini tänään oli ohjelman 2 mukainen plus lämmittelyä 10 min juoksumatolla ennen treeniä ja 10 minuutin jäähdyttely treenin jälkeen.

Tänään sykemittarin lukemat treenin jälkeen olivat seuraavat:
- kulunut aika 50 minuuttia
- kalorikulutus 320
- keskisyke 140

sunnuntai 11. huhtikuuta 2010

Ihana aurinko ja pitkä kävelylenkki

Vihdoinkin aurinko paistaa....on sitä jo kovasti odotettukin. Lenkille lähtökin oli paljon mukavampaa kun on aurinkoista.

Sunnuntain ohjelmaan kuuluu pitkä kävelylenkki ja kävinkin perinteisen 12 km:n kierroksen. Tiet olivat sulat ja kuivat ja tuntuikin, että voisi vaikka koko päivän jatkaa kävelyä, mutta nälkä ajoi jo kotiin.

Sykemittarin lukemat lenkin jälkeen olivat seuraavat:
- aikaa kului 1 tunti 48 minuuttia
- kalorikulutus 639
- keskisyke 138

lauantai 10. huhtikuuta 2010

Liikuntavapaapäivän ruokailuja

Tänään on liikuntavapaapäivä ja silloin on syytä syödä vähän kevyemmin, kun ei tule mitään kulutusta ja kun se peruskulutus on sen 1348 kaloria, niin siinä ei paljoa herkutteluille jäisi sijaa....

Laitoin tänään lounaaksi purkkilihakeittoa. Purkkiliha ei ollut mitään tavallista sika-nauta-säilykettä, vaan sain veljeltäni purkin säilöttyä hevosenlihaa. Keiton liemeksi laitoin Naudanlihakääryleistä jääneen kastikkeen ja kylläpä tulikin maukasta!

Jääkaappiin oli jäänyt kermaviilipurkki, jonka parasta ennen päiväys oli mennyt muutama päivä sitten, joten päätin tehdä Mansikka-kermaviili-piirakan. Taikinaan tuli kaurahiutaleitakin ja oli kyllä mukavan kuituisen oloinen pohja. Laskin piirakan ravintoarvotkin ja jos syö 1/8 osan siitä, niin yhdessä tuon kokoisessa palassa on kaloreita 258, proteiineja 5.7 g, hiilareita 40 g, rasvaa 8.2 g ja kuitua 1.8 g.

Laitan tähän vielä piirakan ohjeen:

MANSIKKA-KERMAVIILI-PIIRAKKA

Pohja:
50 g sulatettua margariinia
1 dl maitoa
1 muna
1 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl kaurahiutaleita
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta

Päälle:
n. 4 dl mansikoita (voi laittaa myös ananasta tai muita marjoja)
1 prk kermaviiliä
3/4 dl sokeria
1 muna
1 tl vanilja sokeria

Sekoita sulatettu rasva, maito ja muna. Lisää sokeria ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Levitä taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle. Esipaista pohjaa 200 asteessa noin 10 min.

Sekoita täytteen aineet keskenään. Levitä puolikypsän piirakkapohjan päälle mansikat ja sitten päälle kermaviiliseos. Jatka paistamista 25 - 30 minuuttia.

perjantai 9. huhtikuuta 2010

Päivän lihaskunto-osuus

Tänään vähän laiskottelin lihaskuntotreenin suhteen eli tein ohjelman ilman lämmittelyjä ja jäähdyttelyjä. Kuten olen aiemminkin kertonut, olen jostain lukenut, että jos ei ehdi lämmitellä lihaksia, niin aloittaa treenin vatsalihaksilla ja niinpä taas teinkin.

Sykemittarin lukemat treenin jälkeen:
- kulutettu aika 25 minuuttia
- kulutetut kalorit 153
- keskisyke 141

Viikon painon aika

Tänään oli taas aika kurkata puntarilukemaa ja ei se ihan toiveiden mukainen ollut. Tämä viikko on nimittäin pysytty tosi hyvin miinuskaloreissa, mutta ehkä ne pääsiäisen herkuttelut siellä vielä kummittelevat.

torstai 8. huhtikuuta 2010

Päivän ruokailut

Tänäänkin sain Proteiini-Hiilari-Rasva -piirakan näyttämään tavoitepiirakan mukaiselta:

TOTEUTUNUT (Prot. = vihreä, Hiilari=sininen, Rasvat=punainen)
TAVOITE:

Tänään oli eilisiä lihakääryleitä vielä jäljellä, joten minä söin yhden salaatin kera lounaaksi. Kevyt lounas sitten antoi luvan herkutella päiväkahvilla ihanan rahkapiirakan kera ja menihän siinä yksi Dajm-patukkakin, mutta hyvin pysyi kalorimäärät tavoitteessa.
KOKO PÄIVÄN RUOKAILUT:

AAMUPALA: ruisleipä, juusto, palvikinkku, manteli 10 g
LOUNAS: Naudanlihakääryle, salaatti
VÄLIPALA: Dajm-patukka 28 g, rahkapullakahvit
ILTAPALA: Keittokinkku 75 g, vilpuri sämpylän puolikas, keksi 2 kpl, Activia-mansikka-jogurtti, tuore ananas 150 g, appelsiini

KALOREITA YHTEENSÄ 1204,
josta
proteiineja 62 g
hiilareita 139 g
rasvoja 43 g
kuituja 13 g


Sauvakävelyllä

Tänään otin pitkästä aikaa sauvat mukaan lenkille. Kyllä se vain on totta, että kaloreita kuluu enemmän sauvojen kanssa, koska syke oli kyllä koko ajan korkeammalla kuin ilman sauvoja. On kyllä tosi mukava nyt lenkkeillä kun tiet ovat sulat. Aurinkoa ei kyllä ole paljon näkynyt, mutta tänäänkin oli 2,6 astetta plussaa. Pukeutuminen lenkille onkin ollut näillä keleillä vähän haastavaa, ettei tule liian kuuma, mutta ei tietysti kylmäkään. Tänään minulla oli tosi sopivasta vaatetta; ohut puuvillapipo, pelkät tuulihousut ilman trikoita ja pitkähihainen puuvilla t-paita sekä softsell-takin alla ohut juoksutakki. Sykemittarin lukemat 9 km:n lenkin jälkeen olivat:
- kulutettu aika 1 h 20 minuuttia
- kalorikulutus 537
- keskisyke 145

Tein täysin saman lenkin viime keskiviikkona ja aikaa kului 10 minuuttia enemmän, mutta kaloreita paloi 500 eli 37 vähemmän kuin tänään. Myös keskisyke ilman sauvoja on ollut siellä 135 paikkeilla.

keskiviikko 7. huhtikuuta 2010

Päivän ruokalista

Tässä on minun Kalorilaskurista kopioimani Ruokapiirakan kuvat, eli tänään on syöty aika täydellisesti tavoitteen mukaan:

Tässä TAVOITE (vihreä=proteiinit, sininen=hiilarit, punainen=rasvat)
..ja tässä TOTEUTUNUT:

Laitanpa pitkästä aikaa vähän tätä ruokapuoli luetteloakin tänne. Tein nimittäin taas vaihteeksi noita herkullisia Naudanlihakääryleitä. Täytteeksi laitoin omenaa ja Pippurijuustoa. Lisäkkeenä Aurajuusto-kerma-perunat ja tuoresalaattia:Koko päivän ruokalista näyttää tältä:

AAMUPALA: ruisleipä 1 kpl, juusto 15 g, palvikinkku 10 g, manteleita 10 g
VÄLIPALA: kahvi ja pienen pieni pala rahkapiirakkaa
LOUNAS: Naudanlihakääryleet, Aurajuustokermaperunat, salaatti
VÄLIPALA: appelsiini ja omena, suklaa 25 g
TREENIN JÄLKEEN: whey-proteiinijuomajauhe veteen sekoitettuna
ILTAPALA: vilpurisämpylä 1 kpl, tuore ananas 200 g

KOKO PÄIVÄ KALOREITA YHTEENSÄ 1329,
josta
proteiineja 89 g
hiilareita 139 g
rasvoja 45 g
kuituja 17 g

Lihaskuntoa ja juoksumatolla kävelyä

Tänään oli lihaskuntoharjoitteluohjelma nro 2 jälleen vuorossa. Yritän nyt tosissaan alkaa tekemään punttitreenin kolme kertaa viikossa. Kaksikin kertaa ehkä riittäisi, mutta kun nyt todella haluan saada tuloksia aikaan niin se kolme kertaa olisi niin ihanne.Lisäsin tässä kakkosohjelmassanikin painojen määrää seuraavasti:
- askelkyykky: ennen 7,5 kg:n käsipainot, nyt 10 kg:n käsipainot molemmissa käsissä
- kulmasoutu käsipainoilla: ennen 7,5 kg:n käsipainot, nyt 10 kg:n painot molemmissa käsissä
- pullover pallon päällä maaten: ennen 7,5 kg:n käsipainolla, nyt 10 kg:n käsipainolla
- ojentajat pallon päällä menivät vielä entisillä 4 kg:n painoilla ja siinäkin on tekemistä!

Sykemittarin lukemat treenin jälkeen:
- kulutettu aika 1 h
- kulutetut kalorit 355
- keskisyke 138

Treenin jälkeen juon yleensä aina proteiinijauheesta tehdyn juoman veteen. Näin saan päivän proteiiniannoksen täytettyä eli pyrin siihen, että joka päivä saisin 1,5 x painoni verran proteiinia. Kun siis painan nyt siinä 56-57 kg:n huitteissa, niin proteiinia tarvii noin 85 g. Yhdestä 30 g Whey-proteiinijuomasta tulee noin 25 g proteiineja ja sitten päivän lounaasta ja leikkeleistä leivän päällä loput.

tiistai 6. huhtikuuta 2010

Juoksulenkillä

Tänään kävin pitkästä aikaa kunnon juoksulenkillä. Lenkkini pituus on noin 8.8 km ja siitä ensimmäiset 7 km meni tosi mukavasti; juoksu tuntui kevyeltä ja miellyttävältä. Viimeisellä parill kilometrillä alkoi kuitenkin hiukan polvissa tuntua ikävältä ja niinpä se vimppa 1,8 km kului sekä juosten että välillä kävellen. Kyllä on muuten mukava kun nuo pyörätiet ovat aivan sulaneet.

Sykemittarin lukemat lenkin jälkeen oli seuraavanlaiset:
- kulunut aika 1 h 5 min
- kalorikulutus 528
- keskisyke 165

maanantai 5. huhtikuuta 2010

Päivän treeni tehty

Viikon ensimmäinen lihaskuntotreeni on tehty. Lämmittelin 15 minuuttia ennen treeniä juoksumatolla; samoin treenin jälkeen. Sykemittarin lukemat olivat suorituksen jälkeen seuraavat: kulunut aika 58 minuuttia, kalorikulutus 340 ja keskisyke 134.

Tänään lisäsin vähän painojakin:

-maastavetoon kyykyssä: tanko ennen 20 kg, nyt 25 kg
-maastaveto suorin jaloin: tanko ennen 20 kg, nyt 25 kg
-hauikset käsipainoilla: ennen 5 kg:n painoilla, nyt jo muutaman viikon 6 kg:n painoilla
-vipunostot sivuille: ennen 3 kg:n painoilla, nyt jo muutaman viikon 4 kg:n painoilla
-pystypunnerrus käsipainoilla: ennen 5 kg:n painoilla, nyt 6 kg:n painoilla
-vipunostot maaten pallon päällä: ennen 7,5 kg:n käsipainoilla, nyt 10 kg:n käsipainoilla
-vatsat pallolla: toistot ennen 1x30/2x25 ja nyt 3x30 toistoa



sunnuntai 4. huhtikuuta 2010

Liikunnat projektin aikana

Projektiani on takana nyt 11 viikkoa. Paino putosi ensimmäisinä viikkoina lupaavasti, mutta nyt on vähän ruokapuolella repsahdeltu ja sehän kyllä näkyy painossa... Tein tällaisen liikuntapäiväkirjan yhdelle koolle, josta on helpompi katsoa, kuinka liikuntasuoritukset on tehty ja teenkin jatkossa tuollaisen viikko yhteenvedon aina sunnuntai-iltana.


VK 1 (18.1. - 24.1.)
ma - 80 min - lihaskuntotreeni + bodypump
ti -
ke - 40 min - juoksulenkki
to - 30 min - lihaskuntotreeni
pe -
la - 30 min kävely (+siivousta 3h)
su - (siivousta 3h)

VK 2 (25.1. - 31.1.)
ma - 52 min - bodypump
ti - 1 h 50 min - juoksu + kävelylenkki
ke - 1h 30 min - lihaskuntotreeni + bodypump
to -1h 30 min - kävely + lumityöt
pe - 30 min - lihaskuntotreeni
la -
su- 55 min - bodypump

VK3 (1.2. -7.2.)
ma - 1 h 15 min - kävely + lumityöt
ti - 1h 10 min - juoksu + bodypump
ke - 1h 20 min - kävely
to - 1h 30 min - lihaskuntotreeni + kävely
pe -
la - 1h 30 min - kävely
su -

VK4 (8.2. - 14.2.)
ma -
ti -
ke - 30 min - lihaskuntotreeni
to -20 min - lumityöt
pe -
la - 1h 10 min - kävely
su -

VK5 (15.2. - 21.2.)
ma - 30 min - lihaskuntotreeni
ti - 1 h 15 min -kävely
ke - 2 h 15 min - lihaskuntotreeni + kävely
to -
pe - 30 min - lihaskuntotreeni
la -
su - 1 h 17 min - kävely

VK6 (22.2. - 28.2.)
ma - 25 min - lihaskuntotreeni
ti - 1 h 17 min - kävely
ke - 30 min - lihaskuntotreeni
to - 1 h 5 min - kävely
pe -25 min - lihaskuntotreeni
la - 50 min - lumityöt
su - 1 h 6 min -lumityöt

VK7 (1.3. - 7.3.)
ma -
ti - 1 h 19 min - lumityöt
ke - 25 min - lihaskuntotreeni
to - 1 h 25 min - kävely
pe -
la -
su - 1h 25 min - kävely

VK8 (8.3. - 14.3.)
ma - 1 h 5 min - lihaskuntotreeni + kävely
ti - 1 h 35 min - kävely
ke - 1 h 25 min - lihaskuntotreeni + kävely
to - 1h 10 min - kävely
pe -
la -1 h 50 min - kävely
su -

VK9 (15.3. - 21.3.)
ma -
ti -
ke - 25 min - lihaskuntotreeni
to - 1 h 30 min - kävely
pe - 1 h - hiihto
la - 55 min - lihaskuntotreeni + juoksumatto
su - 1 h 6 min - hiihto

VK10 ( 22.3. - 28.3.)
ma - 55 min - lihaskuntotreeni + juoksumatto
ti - 1 h 7 min - hiihto
ke - 51 min - lihaskuntotreeni + juoksumatto
to - 1 h 22 min -kävely
pe -
la -
su -

VK11 (29.3. - 4.4.)
ma - 50 min - lihaskuntotreeni + juoksumatto
ti - (siivousta 4h)
ke - 1 h 30 min kävelylenkki (+siivousta 5 h)
to - (siivousta 4h)
pe - 57 min - lihaskuntotreeni + juoksumatto
la - 1 h 40 min - kävely
su -

lauantai 3. huhtikuuta 2010

Pitkä kävelylenkki

Tänään tein 12 km:n kävelylenkin aamupäivällä. Aurinko ei paistanut, mutta plussaa oli noin aste. Ihana kun kävelytiet ovat sulaneet, on niin mukava astella lähes kuivalla asfaltilla. Puolessa matkaa alkoi pikkuisen vettä satelemaan, mutta ei se tahtia haitannut; teinpä pari lyhyttä juoksuspurttiakin lenkin lomassa.Aikaa lenkillä kului 1 tunti 40 minuuttia. Kymmenen minuuttia vähemmän kuin lumisella kelillä samalla lenkillä!

perjantai 2. huhtikuuta 2010

Tänään lounaaksi laitoin porsaan sisäfilettä satay-kastikkeessa ja lohkoperunoita. Itselleni paahdoin uunissa vielä pari muhevaa vuohenjuustopalaa.
Pääsiäisen kunniaksi piti tietysti jotain leivonnaistakin loihtia ja niinpä tein vähän muokaten Me Naiset -lehden ohjeen mukaista Suklaapashakakkua. Laskin koko kakun ravintoarvot; kaloreita koko kakussa 2800! Kakun hyytelöosaan tuli 200 g valkosuklaata, 200 g viola tuorejuustoa, 250 g maitorahkaa ja 1 dl kuohukermaa sekä turkinpippurirouhetta ja mantelirouhetta. Pohjana on kaurakeksiä ja voita. Päälle koristeeksi Suffeli-puffeja. Hyvältähän se maistui ja lähes 400 kalorin arvosta sitä iltakahvin kera pistelin. Tämän päivän kalorit nousivat siten lähelle 1500, mutta kaiken laskennan mukaan hiukan vajekaloreita kulutukseen nähden jäi:)
Alkaakohan tämä muistuttaa jo enempi jotain herkuttelublogia......no pitäähän pääsiäisen kunniaksi vähän herkutellakkin, eikö niin....

Päivän lihaskuntotreeni tehty

Tällä viikolla olen tehnyt vain kaksi lihaskuntotreeniä, joista toinen tänään. Treeni tuntui mukavalta tehdä ja koetinkin suorittaa liikkeet rauhallisesti. Ennen treeniä kävelin juoksumatolla 15 minuuttia ja samoin treenin jälkeen.

Sykemittarin lukemat:
- aikaa kului 57 minuuttia
- kaloreita kului 336
- keskisyke oli 137

Viikon paino

Laitan eilisen painon, koska tänään on eilisen syöpöttelyn jälkeen niin nesteinen olo, että en taida mennä puntaria lähellekkään. Eilen aamulla kuitenkin kävin jo ja silloin puntari näytti 56,6 kg. Nousuahan siinä taas on ja se oli kyllä tiedossa, koska takana ei ole todellakkaan mikään terveellisen elämän viikko!

torstai 1. huhtikuuta 2010

Herkkuja työn lomassa:)




Päivällä käytiin lounaalla paikallisessa Hevi-ravintolassa, josta kuvat lainattu. Söin lämpimän lohisalaatin, josta kuva alla olevan kuvassa; kolmas lautanen. Aivan ihana salaatti, jossa on rucolaa, paistettua lohta ja kuskusta.
Päiväkahvilla kävimme samassa paikassa, koska se on samassa rakennuksessa kuin mieheni nykyinen remppakohde. Kahvin kanssa söimme puoliksi (tai minä söin 1/3 osan ja mieheni 2/3 osaa....) vohvelin, jossa on kermavaahtoa ja pätkistä ja suklaakastiketta (eka kuva)...taivaallisen hyvää!

Tämäkin päivä eli kolmas peräkkäin on kulunut siivotessa! Alkaa mennä jo rutiinilla:) Tänään oli vuorossa mieheni remppakohteen loppusiivous, joten saldona 6 kpl isoja pestyjä ikkunoita, 75 m2:tä lattioiden pesua. Muuta liikuntaa ei sitten tälle päivälle tullut.

Sykemittari oli mukana suorituksessa ja tässäpä lukemat:

Ennen lounasta:

Kolmen ikkunan pesu:
- aikaa kului 1 tunti 30 minuuttia
- kaloreita paloi 250

Lounaan jälkeen loput kolme ikkunaa ja lattioiden pesu:

- aikaa kului 2 tuntia 26 minuuttia
- kaloreita paloi 389

Illalla käytiin Lidlissä ruokaostoksilla ja ostettiin myös makeisia, joita taas pistelin aika annoksen:( Huhuu itsehillintä; missä olet taas?

Kuinkahan tälle minun projektille käy, kun sorrun noihin herkkuihin jo vähän liian useasti....Ainakin huominen punnitus ei taida mitään laihtumista näyttää:( No onneksi voi aina aloittaa uudestaan:D

Hauskaa Pääsiäistä kaikille!

Kehonkoostumusmittauksesta vielä

Katselin tuossa vielä tarkemmin sitä minun Kehonkoostumusmittaustulosta ja siinähän oli peruskalorinkulutuskin, joka oli 1348 kaloria! Ei ihme, että kun syö normaalisti, niin aina vähän lihoo:( Siis joku kunnon ateriahan on jo lähes 1000 kaloria! Liikunnalla tietenkin siihen saa jonkun verran lisää, mutta käytännössä tosi vähän tämän ikäinen ihminen saa syödä, jotta ei lihoisi....saati sitten jos yrittää muutaman kilon laihduttaa!!!

Olenkin pohtinut tätä keventämistä, että kumpi on parempi; syödä ihanasti herkkuja ja nauttia loppuelämästä, josta seurauksena vartalo pyöristyy ja pyöristyy;) Vai kieltäytyä herkuista ja pysyä salaattilinjalla ym. terveellisellä ruokavaliolla ja harrastaa lähes joka päivä kunnon annos liikuntaa, josta seurauksena pysyy hoikkana ja vaatteet näyttävät päällä kivemmalta, läskit ei pursua housun vyötäröstä, hmmh; siinäpä miettimistä ja ehkä kuitenkin se ulkoisesti hyvältä näyttäminen on pitemmän päälle palkitsevampaa ja onhan siitä lisänä hyvä terveys, hyvä kunto ja ennenkaikkea PAREMPI OLO! Sillä kyllähän se niin on, että kun syö paljon vääriä hiilareita on paljon huonompi olokin.